çetin ticaret

Biga Belediyesi, Altın Karınca Ödülü Kazandı

Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Altın Karınca Ödülleri’nde Çanakkale'nin Biga ilçe belediyesinin projesi ödüle layık görüldü.

73188
Biga Belediyesi, Altın Karınca Ödülü Kazandı

Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Altın Karınca Ödülleri’nde Çanakkale'nin Biga ilçe belediyesinin projesi ödüle layık görüldü.

Marmara Belediyeler Birliği, tarafından Marmara Bölgesi'nde bulunan belediyelerin gerçekleştirdiği iyi uygulama ve projeleri Altın Karınca 2022 Ödülleri ile taçlandırıldı. İstanbul’da bir otelde gerçekleştirilen ödül töreninde toplam 10 ayrı kategoride 49 proje ödüle layık görüldü. Biga Belediyesi’nin Akıllı Şehir Uygulamaları kategorisinde 360 Derece Sokak Görüntüleri Destekli Entegre Kent Bilgi Sistemi E-İmar-Kent Rehberi projesiyle Altın Karınca ödülünü kazandı. Ödül törenine, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, İmar ve Şehircilik Müdürü Şirin Turan, Netcad İş Geliştirme Direktörü Onur Palabıyık, Netcad İş Geliştirme Bölge Müdürü Ufuk Hekimoğlu, Proje Yöneticisi Fatih Demir ve Biga’daki yerel medya mensupları katıldı.

'ALTIN KARINCA’DA PROJELER YARIŞTI'

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, törenin açılış konuşmasında, “Marmara Bölgesi’nin en prestijli ödüllerini sahiplerine vermek üzere bir aradayız. MBB, Marmara Denizi’nin korunması merkezinde odaklanmış, esasen bu amaçla organize olmuş bir birlik. Bunun yanında üye belediyeler arasında bilgi ve tecrübe paylaşımını önceleyen, sürdürülebilir kalkınmayı hedefleyen, belediyecilik hizmetlerinin kalitesini artırma maksadını güden, çevresel duyarlılığı, iklim krizine karşı tedbirleri de alacak şekilde yoluna güçlü şekilde devam ediyor. Burada aslında belediyeler yarışmadı, projeler yarıştı. Yarışmayı, başarılı projeleri ödüllendirmek, yol arkadaşlarımızı tebrik ve teşvik etmek üzere düzenliyoruz. Sahne önünde başkanlar durur ama arkada emekçiler, gönüllüler ordusu çalışır. Bugün arkada olup, halka her gün hizmet eden değerli yol arkadaşlarımızı ödüllendirme günü. Projelerin hazırlanmasında emeği geçen tüm arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

BİGA BELEDİYESİ’NE AKILLI ŞEHİR UYGULAMASI İÇİN ÖDÜL

Toplam 375 projenin 10 ayrı kategoride yarıştığı ve 39 belediyenin 49 projesinin ödüle layık görüldüğü Altın Karınca’da, Biga Belediyesi Akıllı Şehir Uygulamaları kategorisinde ödül almaya hak kazandı. Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, ödülü Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın elinden aldı.

'ŞEHRİMİZE BU GURURU YAŞATTIK'

Törenin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Başkan Bülent Erdoğan, "Altın Karınca Ödülü'nü çok şükür Biga’mıza kazandırdık. Akıllı Şehir Uygulamaları kategorisinde 360 Derece Sokak Görüntüleri Destekli Entegre Kent Bilgi Sistemi E-İmar - Kent Rehberi projesiyle şehrimize bu gururu yaşattık. Bu ödül bizi ve Bigalı hemşehrilerimizi çok mutlu etti" ifadelerini kullandı.

'BİGA’NIN DİJİTAL İKİZİ OLUŞTURULDU'

Biga’nın dijital ikizini oluşturduklarını söyleyen Netcad İş Geliştirme Direktörü Onur Palabıyık ise, “Biga adeta dijital bir dönüşüm yaşıyor. Şehrin tüm envanterini kayıt altına almış olduk ve santim santim ölçülebilecek kaydını ortaya çıkardık. Böylece Biga’nın adeta dijital ikizi oluşmuş oldu. Elde edilen veriler sayesinde kaçak yapıların tespiti kolaylaştı, cadde ve sokaklarda bulunan kaldırım, bordür ve parke taşlarının durumu, genişlikleri de hesap edilerek yol bakım ve onarım maliyetleri de hesaplanabiliyor.
 
Vatandaşların hiç belediyeye gelmeden ruhsatla alakalı bütün süreçlerini takip edebilecekleri e-ruhsat uygulamasını devreye aldık. Biga Belediyesi bu alanda bölgede bir ilki başarmış oldu" dedi.


Kaynak: DHA
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.