çetin ticaret

Çanakkale'de 23 Bin Fidan Toprakla Buluşturuldu

Çanakkale'de 'Milli Ağaçlandırma Günü' kapsamında 15 ayrı lokasyonda 23 bin fidan toprakla buluşturuldu.

5022
Çanakkale'de 23 Bin Fidan Toprakla Buluşturuldu

Çanakkale'de 'Milli Ağaçlandırma Günü' kapsamında 15 ayrı lokasyonda 23 bin fidan toprakla buluşturuldu. Programda konuşan Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, "Bu bağlamda 2022 yılında Çanakkale'de 4 milyon 850 bin fidan toprakla buluşturulacak" dedi.

Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında 'Türkiye Yüzyılı'na Nefes' temasıyla 81 ilde eş zamanlı fidan dikimi yapıldı.
 
Çanakkale'de ise Kurşunlu köyü mevkiinde yapılan fidan dikim etkinliğine AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, daire müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

'2022 YILINDA ÇANAKKALE'DE 4 MİLYON 850 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTURULACAK'

Etkinlikte konuşan Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, "Şehitler yurdu Çanakkale'mizde 15 ayrı lokasyonda yaklaşık 23 bin adet fidan dikilecek. Bu bağlamda, bu yıl Çanakkale'de 4 milyon 850 bin fidan toprakla buluşturulacak. Burada ise toplam 5 bin adet selvi, kızılcam, leylandi ve mazı fidanı dikilecek" dedi.

'TÜM TÜRKİYE'DE 252 MİLYON AĞAÇ DİKTİK'

AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu ise, "Biz bu ülkenin muasır medeniyet seviyesine ulaştırmak için gece, gündüz çalışanlardanız. Bugün şehrimizde, ülkemizde düğün bayram yapıyoruz, ağaç dikiyoruz. Dinimizde, prensiplerimizde de ülkemize, doğamıza sahip çıkmak, ülkemizi ağaçlandırmak bizim görevimiz. Biliyoruz ki bu doğa bize emanet. Bu güzel çocuklarımıza da biz bu emaneti güzel teslim etmek istiyoruz. O yüzden de geçtiğimiz yıl tüm Türkiye'de 252 milyon ağaç diktik. Çanakkale'de 8 milyon ağaç dikildi" dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından halk dansları gösterisi yapıldı. Ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar belirlenen alanlara fidanları dikerek, can suyu verdi. 


Kaynak: DHA
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.