çetin ticaret

Türk Okçuluğu Geleceğe Miras

Çanakkale Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu İl Temsilcisi Serpil Atalay ve Çanakkale Anafartalar Okçuluk Başkanı Savaş Atalay Çan’da faaliyet gösteren Çan Geleneksel Okçuluk Kulübü’nü ziyaret ederek destek verdi.

57573
Türk Okçuluğu Geleceğe Miras

Çanakkale Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu İl Temsilcisi Serpil Atalay ve Çanakkale Anafartalar Okçuluk Başkanı Savaş Atalay Çan’da faaliyet gösteren Çan Geleneksel Okçuluk Kulübü’nü ziyaret ederek destek verdi. Ziyarette geleneksel okçuluk faaliyetlerinin yanı sıra Çanakkale’de geleneksel okçuluğu yaygınlaştırmak ve geliştirmek için neler yapılabileceği hakkında istişarede bulunuldu.
 
Gelecek Nesillere Kültür Bırakıyoruz’

Ziyaret sonrası açıklama yapan Çanakkale Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu İl Temsilcisi Serpil Atalay, ‘Geleneksel Türk Okçuluğunun kökleri 5 bin yıldan öteye dayanmakla beraber, Türklerin İslamiyet’i kabulünden sonra Peygamber Efendimizin övgüsüne mazhar olmuş, dini ve manevi bir nitelik de kazanmıştır. Ateşli silahların yaygınlaşması ile savaş meydanlarından uzaklaşmış olsa da Fatih Sultan Mehmet Hanın İstanbul’u fethinden sonra ok meydanlarını kurması ve ok atışlarının kurallara bağlanması ile örgütlü bir yapıya bürünmüş ve spor niteliği kazanmıştır. 1940’lı yıllarda Anadolu’da unutulmaya yüz tutmuş olsa da 2000’li yıllarda az sayıda insanın özverili çalışmaları ile yükselişe geçmiş, yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da tanınmış ve ulusal bir niteliğe bürünmüş olup 2019 yılında Federasyonumuzun kurulması ile resmî bir niteliğe kavuşmuş ve tekrar kurallara bağlanmıştır. Bu kurallar doğrultusunda Federasyonumuz tarafından Geleneksel Türk Okçuluğunun layığı ile yapılabilmesi amacıyla üstatlar ve hakemler yetiştirilmektedirler. Ayrıca il temsilcilikleri kurulmuş, Federasyonumuzun il ve ilçelerde de temsil edilerek il ve ilçelerimizin kendi bünyelerinde spor ve kültürel faaliyetlerinin yapılabilmesinin önü açılmıştır. Federasyonumuz bünyesinde her yıl açıklanan Faaliyet Programı doğrultusunda çeşitli yaş kategorilerinde Türkiye Şampiyonaları ile bölgesel yarışmalar yapılmakta ve böylece kültürümüzün tanıtılması, yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması amaçlanmaktadır ’dedi.
 
Güzel Projeler İçin Gün Sayıyoruz’

Çanakkale İl Temsilciliği il ve ilçelerdeki Türk okçuluğunu yaymak için desteklerine devam edeceklerini ifade etti. Ayrıca Çan Geleneksel Okçuluk Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Barış Engin ise ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, ‘’Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Çanakkale İl Temsilcisi Serpil Atalay ve Çanakkale Anafartalar Okçuluk Başkanı Savaş Atalay bizleri ziyaret ederek mutlu ettiler. Gerçekleşen bu ziyarette geleneksel okçuluk faaliyetlerinin yanı sıra Çanakkale’de geleneksel okçuluğu yaygınlaştırmak ve geliştirmek için neler yapılabileceği hakkında istişarede bulunduk. Misyonumuz temel amacı Türk Okçuluğunu yaşatmak ve yazılı disiplin haline getirip uygulamak adına güzel projeler hazırladık. Güzel işler ve güzel projeler bizi beklemektedir’’ şeklinde konuştu.


Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.