çetin ticaret

Baraj Tam Dolmadı, Suyu Tasarruflu Kullanalım 

Bayramiç Ziraat Odası Başkanı Mesut Şen, Bayramiç barajının tam dolmadığını hatırlatarak, suyun tasarruflu kullanılmasını istedi. 

11169
Baraj Tam Dolmadı, Suyu Tasarruflu Kullanalım 

Bayramiç Ziraat Odası Başkanı Mesut Şen, Bayramiç barajının tam dolmadığını hatırlatarak, suyun tasarruflu kullanılmasını istedi. 

 Başkan Şen şu uyarıları yaptı; “Ülkemiz ve bölgemiz genelinde yaşanan kuraklık sebebiyle barajlarımız, göletlerimiz doluluk seviyesine ulaşamamıştır. Neyse ki bahar aylarının yağışlı geçmesi tarla bitkilerine büyük ölçüde faydalı olmuştur. Buna benzer bir kuraklık 2020 yılında yaşanmıştır. 2020 yılında yaşanan kuraklık ilçemizde birçok sabit tesisler (meyve bahçeleri, yonca ve çilek) olumsuz yönde etkilenmiştir. İlçemizde Eylül, Ekim, Kasım aylarına kadar hasadı devam etmekte olan birçok meyve ve sebze çeşidi bulunmaktadır. 2020 yılın da barajımızın %85 seviyelerinde dolu olmasına rağmen, Eylül ayından sonra hasat edilecek ürünler de büyük ölçüde kalite kaybı olmuştur. Bir sonraki yıl da mevcut araziler meyve gözü besleyemediği için 2021 sezonunda ürün kaybına uğramıştır. Bu yılda barajımızın seviyesi ortalama %85 olduğundan geçtiğimiz dönemdeki sıkıntıları üreticilerimizin tekrar yaşamaması için biz Bayramiç Ziraat Odası olarak çeltik üretimine kısıtlama getirilmesini talep ettik. Kısıtlamadan kastımız bölgemizin yarıdan fazla üreticisinin hayvansal üretime dayandığından hayvancılıkla uğraşan üyelerimize ikinci ürün olarak damlama sulama şartıyla mısır dikilmesi talebinde bulunduk. Yetkililerde bizim talebimizin yerinde olduğu kanaatine vardıkları için ikinci ürün mısır dikimine izin verildi. Odamız olarak çeltik ekimine karşı bir oda değiliz. Ancak çeltik ekiminden dolayı kaynaklanacak su sıkıntısına hiçbir üreticimizin mağdur olmasını istemiyoruz. Bizim buradaki amacımız sabit tesislerin korunması ve hayvansal üretimin sekteye uğratılmamasıdır. Kısmi oranda çeltik ekilecek olsa bile bunların sadece izin verilen miktarda ekilmesini, kaçak ekimlerin önüne geçilmesini ve suyun israf edilmeden kullanılmasını yetkililerden talep ediyoruz.”


Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.