çetin ticaret

“Kabul Ediyoruz Yavaşta Olsa Sendikacılığı Öğreniyorsunuz”

Türk Sağlık Sen Çanakkale Şube Başkanı Turan Çavdar, Sağlık Sen Çanakkale Şube Yönetimi tarafından yapılan ithamlara cevap verdi. Çavdar, “kabul ediyoruz yavaşta olsa sendikacılığı öğreniyorsunuz” dedi.

9018
“Kabul Ediyoruz Yavaşta Olsa Sendikacılığı Öğreniyorsunuz”

Türk Sağlık Sen Çanakkale Şube Başkanı Turan Çavdar, Sağlık Sen Çanakkale Şube Yönetimi tarafından yapılan ithamlara cevap verdi. Çavdar, “kabul ediyoruz yavaşta olsa sendikacılığı öğreniyorsunuz” dedi.

Türk Sağlık Sen Çanakkale Şubesi Basın Açıklaması Malumunuz üzere Sağlık Sen Çanakkale Şube Yönetimi Çanakkale yerel basınında ve sosyal medya hesaplarında da yer alan açıklamalarıyla; Türk Sağlık Sen Çanakkale  Şube  Yönetimimize ithamlarda bulunarak sorular sormuş cevap beklediklerini ifade etmişlerdir. Bu açıklamalara cevap vermek zaruret olmuştur.

Açıklamalara cevaben:

Asıl işi sendikacılık olması gerekirken sağlık çalışanları için masaya oturup işverenlerin yanında saf tutan beceriksizliğin ve öngörüsüzlüğün bünyesinde hayat bulduğu malum sen in kendi ifadeleri ile SARI sendika olduklarını kendilerinin de teyit ettiği Sağlık Sen Çanakkale Şube Yöneticileri sağlık çalışanlarının bugün yaşadıkları hak ve itibar kaybının müsebbibidirler.

Sarı sendikacılık (işveren yanında saf tutan sendikal anlayış, kişisel menfaat sendikacılığı) yaparak ilimiz devlet hastaneleri ve ADSM'lerde görev yapan sağlık çalışanlarının bitmekte olan banka maaş promosyon şartnamesine 5 yıl önce Türk sağlık Sen Çanakkale Şube yönetimi olarak eşit ve peşin talebimizi görmezden gelerek: Yetkili sendika Sağlık Sen'in hangi koşullarda imza attıkları ortadadır. 5 yıl önce masada sağlık çalışanlarını mağdur eden 10 taksit buzdolabı alıverişi misali bir antlaşmaya işverenin isteği ve bulunduğu koltuğu kaybetmemek adına kişisel menfaati için imza atanlar bu gün çıkmışlar eşit ve peşin talebinde bulunuyorlar. İnsana sormazlar mı beş yıl önce aklınız neredeydi? Bu iş bilmezlik, öngörüsüzlük değil de nedir?

Türk Sağlık Sen olarak bizler Sağlık Bakanlığı Döner sermaye sistemi uygulama mevzuatı yayınlandığı gün bu mevzuatın eksiklerini, sisteme dair itirazlarımızı yaptığımızda ;mevzuatı o gün kazanım olarak savunanlar bu gün gelinen noktada mevzuata dair yaptığımız itirazlarımızı ve taleplerimizi tekrarlar duruma gelmiştir. Toplu sözleşme masasında döner sermaye ek ödemelerini gündeme dahi getiremeyen, döner sermaye ek ödemesinin emekliliğe yansıması için mücadele etmeyen, bu gün devlet hastanelerinde sabit üstü ek ödeme alınamaz duruma gelinen nokta da; mevzuatın  yayınlandığı gün destekçisi olan anlayış iş bilmez, ve öngörüsüz değilse nedir?

Lakin kabul ediyoruz yavaşta olsa sendikacılığı öğreniyorsunuz. Bu itirazınızın bürokrasi de sendika yöneticilerine görev verilmemesi ilkesinin hayata geçmesi sonucu menfaat kaybının ortaya çıkmasından sonra gelmesi de manidar olmasına rağmen sizlerdeki bu değişimi olumlu buluyoruz.

Türk Sağlık sen olarak döner sermaye mevzuatı sağlık çalışanları lehine değişmeli , SUT fiyatları arttırılmalı ve döner sermaye ek ödemeleri mutlaka emekliliğe yansıtılmalıdır.

Ağustos 2017 yılında toplu sözleşme masasında memur için masaya oturup, işverenden yana olup 2018 yılı için % 4 +3,5 ,  2019 yılı için % 4+ 5  zam teklifini kabul edenler bu gün ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durum ve açıklanan %25 Enflasyon la memura uğrattıkları hak kaybı ve mağduriyet ortada iken bu iş bilmezlik,beceriksizlik ve öngörüsüzlük değilse nedir? Tarihe buçuk sendika olarak geçenler SARI sendika değilse nedir?

Kendi yönetim seçimi mahkemelik olan; delege seçimi usulsüzlüğü mahkemelerce onaylanan Sağlık Sen Çanakkale Şube  yönetimi: Genel kurulu demokrasi şöleninde geçen sendika genel başkanlık seçimimize atıfta bulunarak  kendi pisliğini örtme çabası içine girmiştir.

Ülkemizi bölmek için kurgulanan adına çözüm süreci denen; TÜRKİYE KAMU-SEN olarak bizlerin  çözülme ve bölünme süreci olarak gördüğümüz ve tanımladığımız bu süreçte  ve 15 temmuz Fetö terör örgütü darbe girişiminde TÜRKİYE KAMU-SEN, TÜRK SAĞLIK SEN olarak ortaya koyduğumuz devletimizden ve Türk milletinden, demokrasiden yana olan duruşumuz, eylemlerimiz ve açıklamalarımız orta da iken; Bizzat çözüm süreci  olarak tanımladıkları dönemde; dönemin Memur- Sen Genel Başkanının ifadesiyle ‘Çözüm sürecini hayvanlar bile anlamış ama bazı insanlar anlamıyor’ diyerek sürece destek çıkanlar sonrasında yaşadığımız acının müsebbibi olanlar ,15 Temmuz Fetö terör örgütü darbe girişiminden önce Memur sen Genel başkanının ifadesi ile ‘Fetullah Gülen Hoca Efendiye Allah’ tan acil şifalar diliyor, geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.Selam ve dua ile ‘ methiyelerini düzen ve yalakalık yapanlar:

Bilmelidir ki;

Ülküsü: ’BENİM İLKEM ÖNCE ÜLKEM‘ anlayışında olan Türk Milliyetçiliğinin yılmaz savunucusu ‘NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE’ söyleminden hiç bir zaman taviz vermeyen, Misakı milli sınırları içinde vatan bir bütündür  bölünemez ilkesini benimseyen, hürriyet ve demokrasi den yana olan, devrin adamı değil, her devirde adam olanların sendikası olan Türkiye Kamu-Sen, Türk Sağlık Sen'i ağızlarına alırken bir kez daha düşünmelerini tavsiye ederiz.

İlimizde geçmişte fetö terör örgütünün faaliyet gösteren eğitim kurumlarında çocuklarını okutanlar, Türkçe olimpiyatları adı  altında yapılan faaliyetlerde en ön safta yer kapma yarışında olanlar, maklube sofralarının müdavimlerinin; Devletine  ve Türk Milletine bağlılığı tartışılamaz olan Türk Sağlık Sen e çamur ve iftira atmalarını, ithamda bulunmalarını kamu oyunun ve sağlık çalışanlarının takdirine sunuyoruz.

TÜRKİYE  KAMU-SEN, TÜRK SAĞLIK SEN'in  tüm değerleri ile başı dik alnı açıktır. Her platformda ve durumda ülkesi ve Türk milleti lehine söyleyecek sözü ve duruşu mevcuttur.

İlimiz Merkez Çanakkale Devlet Hastanesi ve Tıp Fakültesinde sağlık çalışanlarının takdiri ve tercihi ile yetkiyi kaybeden Sağlık Sen Çanakkale Şb'si; 18 Mart Tıp Fakültesinde  Yetkili Sendika Türk Sağlık Sen Çanakkale Şube olarak Türkiye Kamu-Sen bünyesinde taraf olduğumuz 3 yıllık geçerlilik süresi olan 2.150 TL  eşit ve peşin ödemeli banka maaş promosyon antlaşmasının başarısı ortada iken: 01/01/2014 yılında Türkiye genel yetkili sendika sıfatıyla Sağlık Sen olarak imza attıkları Türkiye'deki Devlet Hastaneleri ve ADSM'leri kapsayan 5 yıl geçerliliği olan 31/12/2019 tarihinde sona erecek olan yıllık 475 tl gibi günümüz koşullarında yetersiz bir kazanım sağlayan ve taksitli ödeme koşulu olan antlaşmaya imza atanlar, yarattıkları hak kaybı ve mağduriyeti unutturma çabalarına, kendilerini inkar yoluna gitmişlerdir.

Türk Sağlık Sen Çanakkale Şb. Yönetimi olarak ilimizde sona eren Devlet Hastaneleri ve A.D.S.M. çalışanlarını kapsayan banka maaş promosyonu antlaşmasının yenilenmesi talebimizi tekrar ediyoruz. İl Sağlık Müdüründen ‘’Yetki bende, Banka maaş promosyon antlaşmasını yapacağım’’  sözünü yerine getirmesini bekliyoruz. Türk Sağlık Sen Şb. Yönetimi olarak bu süreci yakından ısrarla takip ediyoruz. Yeni bir kazanımlı Banka maaş promosyon antlaşmasının yapılması için her türlü katkıyı vermeye hazır olduğumuzu belirtmek isteriz.

Türkiye Kamu Sen bünyesinde en yakın tarih olan 14/11/2018 tarihinde kamu çalışanları adına EK ZAM talep eylemi için meydanlarda basın açıklaması yaptık. Malum sarı sendika ise basın açıklamalarını ancak Kuva-yi Milliye karşıtı Mustafa Sabri'leri, fesli vatan haini müptezelleri , Şeyh Said'leri, Seyyid Rıza'ları savunmak, Andımız okutulsun kararı veren Danıştay Kararını protesto etmek için yapmıştır. Memurlar ve sağlık çalışanları için meydana çıkamayan anlayışı, kendi kişisel menfaatleri için kapı aşındıranları kamu çalışanları görmektedir.

Kıymetli Sağlık çalışanı arkadaşlarımız bilmelidir ki: Türk Sağlık Sen Millidir, derdi Vatan ve Türk Milletidir. Hak ve Adalet mücadelesi vermektedir. Mutlu çalışan Mutlu Türkiye hedefinden asla taviz vermeden sağlık çalışanları adına cesur, onurlu ve kararlı sendikal mücadelesine  devam edecektir.


Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.