çetin ticaret

Çanakkale'de Taksilerde 'Mavi Etiket' Dönemi Başladı

Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından, belediye yetki alanlarında faaliyet gösteren taksilere yönelik, 'mavi etiket' çalışması gerçekleştirildi.

11790
Çanakkale'de Taksilerde 'Mavi Etiket' Dönemi Başladı

Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından, belediye yetki alanlarında faaliyet gösteren taksilere yönelik, 'mavi etiket' çalışması gerçekleştirildi.

Çalışmalar kapsamında, Çanakkale Belediyesi denetimindeki taksilerin ön kapılarına araç plakasını ve durağını gösteren mavi etiketler yapıştırıldı. Bu sayede, Çanakkale Belediyesine kayıtlı olmayan, başka beldelerden gelerek haksız bir şekilde ticari faaliyet gösteren taksilere karşı esnafın korunması hedefleniyor.

Belediye yetkilileri, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun Ek-2 sayılı maddesi gereği, ayırıcı işareti bulunmayan ve ilgili belediyeden izin veya ruhsat almadan faaliyet gösteren araçlardan taşımacılık hizmeti alan yolculara da idari para cezası verildiğini belirterek, bu maddeye istinaden yapılacak denetimlerde, ticari taksi hizmeti alacak vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için 'mavi etiketli' taksileri tercih etmelerini istedi.


Kaynak: DHA
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.