çetin ticaret

Dikişsiz Aort Kapağı Ameliyatıyla Sağlığına Kavuştu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Kliniğinde ilk kez gerçekleştirilen dikişsiz aort kapağı ameliyatıyla, Ayşe Sirkeci (69) isimli hasta sağlığına kavuştu.

45099
Dikişsiz Aort Kapağı Ameliyatıyla Sağlığına Kavuştu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Kliniğinde ilk kez gerçekleştirilen dikişsiz aort kapağı ameliyatıyla, Ayşe Sirkeci (69) isimli hasta sağlığına kavuştu.

Çan ilçesinde yaşayan evli ve 2 çocuk annesi Ayşe Sirkeci, 1 Mart tarihinde nefes darlığı, çarpıntı ve bayılma şikayetleriyle, ÇOMÜ Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Kalp Damar Cerrahisi Kliniğinde kardiyoloji doktorları tarafından tetkikleri yapılarak tedavi süreci başlatıldı. Yapılan tetkikler sonrası Ayşe Sirkeci'de ileri Aort Stenoz ve yapılan Koroner Angiografi sonrası kalp damarlarında tıkanıklık saptanması üzerine aynı seansta aort kapak ameliyatı ve Koroner bypass yapılması planlandı. Ayrıca, ameliyat süresini en kısa zamana indirmek ve risklerini azaltmak için hastaya dikişsiz aort kapağı takılması kararlaştırıldı.

Doç. Dr. Sedat Özcan ve Dr.Öğr. Üyesi Sonay Oğuz’dan oluşan cerrahi ekip, dikişsiz aort kapak değişimi ile koroner bypass ameliyatını aynı seansta gerçekleştirerek, Çanakkale’nin bu alandaki ilk ameliyata imza attı. Dikişsiz aort kapağı ameliyatıyla, hasta Ayşe Sirkeci sağlığına kavuştu.


Kaynak: DHA
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.