çetin ticaret

Lapseki Belediyesi'nde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Çanakkale'nin Lapseki ilçe Belediyesi Personel Limited Şirketi ile Hizmet-İş Sendikası arasında devam eden Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri sonuçlandı. Sözleşmeyle, Lapseki Belediyesi Personel Limited Şirketi’nde çalışan en düşük işçi maaşı aylık 3 bin 500 lira olarak açıklandı.

20403
Lapseki Belediyesi'nde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Çanakkale'nin Lapseki ilçe Belediyesi Personel Limited Şirketi ile Hizmet-İş Sendikası arasında devam eden Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri sonuçlandı. Sözleşmeyle, Lapseki Belediyesi Personel Limited Şirketi’nde çalışan en düşük işçi maaşı aylık 3 bin 500 lira olarak açıklandı.

Lapseki Belediyesi Personel Limited Şirketi ile Hizmet-İş Sendikası arasında yapılan toplu iş sözleşmesi imza töreni Lapseki Belediyesi Meclis Salonu'nda, Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Aynur Bozkurt, Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Çanakkale İl Başkanı Vedat Yılmaz ile belediye çalışanlarının katılımıyla gerçekleştirildi. Yapılan Toplu İş Sözleşmesi ile birlikte Lapseki Belediyesi Personel Limited Şirketi'nde çalışan 91 işçinin günlük yevmiyelerine 1'nci yıl yüzde 15, 2'nci yıl yüzde 17 oranında ayrıca sosyal hak ve ikramiyelerine ise yüzde 100 oranında zam yapıldı. Lapseki Belediyesi Personel Limited Şirketi’nde çalışan en düşük işçi maaşı aylık 3 bin 500 lira olarak açıklandı.

Atılan imzaların ardından Lapseki Belediye Başkanı AK Partili Eyüp Yılmaz, “Lapseki Belediyesi’nde çalışan tüm arkadaşlarımızla büyük bir aileyiz. Siz kardeşlerimizle birlikte Lapseki halkına güler yüz ve iyi hizmet etmeye çalışıyoruz. Lapsekimizin güzelleşmesi için canla başla çalışan arkadaşlarımıza yapılan bu zamlar helal olsun. Her zaman dediğimiz gibi emeğin pazarlığı olmaz. Vatandaşlarımızın refahı ve huzuru için ihtiyaç duyulan hizmetleri sunmak için gece gündüz hep beraber çalışıyoruz ve yaptığımız hizmetlerle halkımıza faydalı olmayı amaçlıyoruz. Belediyecilik hizmetlerinde hakkaniyet ölçülerini gözetiyorsak çalışanlarımızın da emekleri karşılığında alacağı ücretler konusunda sendikamız ile masaya oturduk. Hakkınız olan ne varsa hepsini sözleşmeye dahil ettik. Siz varsanız biz varız, siz varsanız Lapseki Belediyesi var anlayışıyla bu sözleşmeyi imzalıyoruz. İmzaladığımız Toplu Sözleşmenin hepimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Çanakkale İl Başkanı Vedat Yılmaz ise, “Bu toprakların bize yüklediği büyük sorumluluğu yerine getirmeye kararlılık ve samimiyetle devam ediyoruz. Yapmış olduğumuz Toplu İş Sözleşmesi Eyüp başkanımızın emekten ve emekçiden yana tavrının sonucudur" diye konuştu.


Kaynak: DHA
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.