çetin ticaret

İtalyan Heyet, Atık Su Arıtma Tesisi ve Solar Çamur Kurutma Sistemi'ni İnceledi

Çanakkale'de faaliyette olan İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ile Solar Çamur Kurutma Tesisi'nde incelemelerde bulunan, İtalya Sicilya Bölgesi Çevre Koruma Kuruluşları temsilcileri, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ı ziyaret etti.

13311
İtalyan Heyet, Atık Su Arıtma Tesisi ve Solar Çamur Kurutma Sistemi'ni İnceledi

Çanakkale'de faaliyette olan İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ile Solar Çamur Kurutma Tesisi'nde incelemelerde bulunan, İtalya Sicilya Bölgesi Çevre Koruma Kuruluşları temsilcileri, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ı ziyaret etti.

Çanakkale Belediyesi'nin en büyük çevre yatırımlarından biri olan İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ile Solar Çamur Kurutma Tesisininde incelemelerde bulunan heyet, tesisin faaliyetlerine ilişkin Çanakkale Belediyesi personelinden de bilgiler aldı. Tesisi, atık suyun giriş yapısından itibaren detaylı inceleyerek bilgi alışverişinde bulundu. İtalya Sicilya Bölgesi Çevre Koruma Kuruluşları temsilcileri, daha sonra Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan’ı da ziyaret etti. Başkan Gökhan ve temsilciler, hem tesis çalışmalarına hem de kentteki çalışma ve projelere ilişkin karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

Çanakkale Belediyesi'nin en büyük çevre yatırımlarından biri olan İleri Biyolojik Atık su ArıtmaTesisi, 21750 m3/gün kapasiteli Aktif Çamur Sistemi ile çalışıyor. Proje 2043 yılı 210.000 nüfusa uygun şekilde dizayn edilerek, 1. etap çalışmalarında 2028 yılı 145.000 eşdeğer nüfusa hizmet verecek. İleri Biyolojik Atık su Arıtma Tesisi; Fiziksel Arıtma, İleri Biyolojik Arıtma ve Çamur Susuzlaştırma ünitelerini kapsıyor.

Solar Çamur Kurutma Sistemi'nde ise, atık su arıtımı faaliyeti sonucunda ortaya çıkan arıtma çamurunun ortalama %23 kuruluk oranını, %90 oranlarına çıkarılması amaçlanıyor.


Kaynak: DHA
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.